pondělí 15. července 2013

Problémy se začervenáním v obličeji

Bohužel patřím mezi typy, které trápí začervenání v obličeji. Na některých místech je začervenání zamaskovatelné lehce, ale někde je k tomu potřeba mnohem více úsilí. Ano, někde stačí použít pouze make-up s korektorem, ale mé zkušenosti jsou takové, že po nějaké chvilce, to stejně vyleze. Když jsem se o tom bavila s lékárnicí i kosmetičkou je to bohužel dáno geneticky a můžete s tím zkusit bojovat leiserem nebo kosmetickými přípravky. V poslední době jsem hledala a zkoušela různé přípravky a mám 3, které můžu doporučit.

BIODERMA
V lékárně jsem objevila sadu výrobků, která je určená přímo na začervenání pleti. Sada obsahuje Sensibio AR, který mi byl doporučen používat na noc, ještě pod krém, který normálně používám. Krém nanáším na místa, kde se vyskytuje začervenání. Krém je bezbarvý, bez parfemace, velmi lehký a dobře se vsakuje. Používám ho 3 týdny a malé ale doopravdy malé zlepšení vidím. Paní v lékárně mě upozorňovala, že jde spíše o dlouhodobý proces a je potřeba být trpělivý. Obsah krému je 40 ml

Druhý krém  Photoderm AR používám na den opět pod normální krém a nebo potom použiji už jen BB krém od Misshi. Krém má vysokou ochranu SPF 50, což je pro pleť se sklony k začervenání velmi důležité. Konzistence krému je trochu hutnější, ale rozhodně není těžký. Je i tonující, takže dokáže pleť sjednotit, ale řekla bych, že jen velmi lehce. V tubě najdete 30 ml krému. Opět mám pocit, že po nanesení není začervenání tak výrazné jako bez něj.







cena balíčku: 505,- Kč

MAKE UP FOR EVER - HIGH DEFINITION PRIMER
Jedná se o primer, který tato značka prodává v různých odstínech podle toho, jakou barvu chcete na obličeji potlačit. Můj má bílý odstín a jsem hrozně ráda, že jsem takový výrobek našla. Pokud ji aplikuji pod make-up začervenání není po celý den skoro vůbec vidět. U žádného jiného přípravku jsem zatím takový účinek neviděla. Konzistence je velmi lehká a parfemace příjemná. Primer se dávkuje pumpičkou a obsahuje 30 ml.



cena: 840,- Kč
kde najdete: Sephora

A jaké máte vy zkušenosti se začervenáním a jak se proti tomu bráníte?

5 komentářů:

  1. Používám úplně to stejné co ty od Biodermy:-))

    OdpovědětVymazat
  2. No já mám problematickou pleť takže z mýho pohledu zlepšení je.: Ještě používám od biodermy tenhle: http://www.bioderma.com/cz/nc/produkty/co-je-nove/product/action/580.html a jsem spokojená. Z některých krémů jsem třeba ještě více olezlá:(( na biodermu nedám dopustit.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, také mě trápí začervenání, hlavně na tvářích a někdy se mi objeví na tváři takové červené fleky (díky autoimunitnímu onemocnění), nic zvláštního nepoužívám, ale chtěla bych něco zkusit...mám denní krém s SPF50 od MACU, který střídám s Korres Magnolií, jinak používám lehký makeup také od MACU a na to ještě minerální makeup (opět méně krycí), protože akné mě ani netrápí, jen ty červené tváře vždy prokoukají a kvůli nim nechci používat něco extra krycího! Zkoušela jsem i BB, ale taky mi moc nesedly - zvýrazňovaly chloupky a šupinky...někde mám i takové tmavší skvrny od akné, ale nic hrozného, jinak mám pár pih...jaký přípravek použít? teď jsem si koupila citrónové tonikum a vodu od Karla Hádka a zdá se mi, že začervení a tmavé skvrnky, dokonce černé tečky na nose jsou menší, ale ještě bych potřebovala nějakou péči...ach jo...ale výběr přípravku je snad nekonečný!!! díky za radu, Peťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se Ti omlouvám za zpoždění s odpovědí, ale je velmi těžké Ti poradit. Bohužel tvou pleť jsem neviděla na živo a nejsem ani kosmetička, abych mohla dát odbornou radu. Můžu pouze pomoci svými zkušenostmi. Na to začervenání určitě doporučuji krém s vysokým ochraným faktorem, nemusí být tonovací, ale určitě bych nešla pod nižší faktor než SPF 30, poté je super dermánlní voda ( Bioderma, Vichy, La Roche Posay), neslouží jen na osvěžení, ale taky na zklidnění. Co se týče toho akné, tak to mě moc netrápí, ale určitě je důležité každý den pleť pořádně odlíčit ( Nejprve odličovací mléko a až poté čístící vodu)a pak taky pořádně hydratovat. Asi jsem Ti moc nepomohla, ale tohle je bohužel vše co vím. Držím pěsti :)

      Vymazat