neděle 8. března 2015

UD nebo MUA ?

Urban decay versus Makeup Academy. 
Jsem moc zvědavá, co na tohle hodnocení budete říkat, protože ač je UD svými paletkami proslulá, já jsem byla hodně překvapená právě touto napodobeninou od MUA. Říkala jsem si, že za tu cenu, to bude asi docela bída. Navíc jsem od této značky nic neměla, takže jsem vůbec neměla zkušenost. Pak jsem ale četla pár recenzí nebo viděla nějaké tutoriály a moje zvědavost mi nedala. Zakoupila jsem si paletku Undress Me Too paletet, která má stejné barvy jako Naked 2.




Cena této paletky je 170,- Kč. Na fotkách níže vidíte pigmentaci první i druhé značky a sami posuďte, že ten rozdíl není moc markantní. A výdrž? No ani zde nemám moc velkou výtku. Jelikož mám fakt mastný víčka, i pod UD používám bázi a obě dvě varianty mi na očích vydrží stejně. Co se týče obalu, tak vede na celé čáře UD. Krásné kvalitní pouzdro s velkým zrcátkem. MUA má plastový kryt a zrcátko zde chybí. Chtěla bych se zmínit o pěnovém aplikátoru, který je u této paletky k dispozici. Spousta lidí nemá tyto štětce ráda ( Ano, blendit s nimi nemůžete), ale já pomocí něho dokážu barvu na víčko pěkně připlácnout a docílit velmi intenzivní barvy. Stejné aplikátory dodávají i Sleek a ty mám taky ráda :)

UD paletka
MUA paletka


MUA paletka
Fotky jsem bohužel nedělala v jeden den a když jsem si je dala k sobě, tak je to poznat. Každopádně se mi zdá, že stíny od MUA mají více podtón růžové a působí na mě teplejším dojmem. Stíny jsem na ruku vždy nanášela v jedné vrstvě.
Na konec bych chtěla říct, že pokud nejste takový maniak do UD jako, tak kvalita MUA je hodně na vysoké úrovni a cenově vás to vyjde úplně někde jinde. Ano, já vím, je to kopie a jen to samotní může někomu být proti srsti. To už si každý musí rozhodnout sám.

9 komentářů:

  1. Já jsem právě s touto paletkou od MUA moc spokojená a vyhovuje mi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná skladba odstínů, ta druhá řada se mi líbí hrozně moc :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám hlavně ty světlejší odstíny z první řady, ale i ta druhá má krsáné barvy.

      Vymazat
  3. Ahojda,

    tady se taky příhlížím spíš k MUA... mám Undressed 1 a jsem spokojená... na tyhle odstíny moc nejsem a k občasnýmu líčení mi paletka bohatě stačí...

    UD má super stíny, ale nejsem ochotná utratit tolik peněz za tyto...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si chtěla od této značky pořídit ještě nějakou paletku, ale pořád nevím, ke které se přiklonit.

      Vymazat
  4. Ja se priznam, ze UD jsem nikdy nezkousela, ale mam dve paletky od MUA a jsem hrozne spokojena!!

    A.

    OdpovědětVymazat
  5. Nielen farebne, ale aj konzistenciou vyzerajú tiene veľmi podobne. Od MUA zatiaľ nič nemám a ani veľmi neplánujem, i keď verím, že môžu mať kvalitné veci. Od UD mám len Naked 3, s ktorou som dosť spokojná a veľmi sa z nej teším, no úprimne musím povedať, že to nie je moja top paletka. Predstihuje ju určite Zoeva a Too Faced. Ak by som si mala vybrať medzi MUA a UD, šla by som do UD, ale to najmä preto, že si potrpím na obaly viem, že líčenie "s obalom" ako má MUA by ma nebavilo. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, to s obaly znám. Mám to podobně :)

    OdpovědětVymazat