úterý 6. srpna 2013

Porovnání tónovacích krémů

V tomto článku bych chtěla provést srovnání tónovacích krémů, které mám ve své sbírce. Všechny už mám vyzkoušené a tak si troufám říct, že nastala ta pravá chvíle, abych mohla provést jakž takž kvalitní zhodnocení. Ale víte co, vždycky to bude jen subjektivní názor :)Na některé už jsem psala recenze, ale o některých uslyšíte poprvé. Do této sady patří jak BB krémy, CC krém, tak i vyloženě sjednocující, které nemají žádné zkratky :)

Výsledné umístění
Germaine de Capuccini - Crema hydra-defense tinted cream
S touto značkou většinou pracují v kosmetických salonech a i já jsem se s ní poprvé setkala u své kosmetičky. Používám od ní denní i noční krémy a jsem s nimi velmi spokojena. Co se týče tohoto krému, tak už tak moc nadšená nejsem. Ochranný faktor zde nenajdete, což je u mě první a velké mínus. Krycí schopnost je velmi malá a zdá se mi, že pleť o trochu ztmavuje, než aby se jí přizpůsobil. Na druhou stranu velmi oceňuji hydrataci. Konzistence je velmi lehká, takže se pohodlně roztírá. Z mých 6 krémů ho řadím na 5 místo.

Loreal - Nude magique BB
Tento krém se umístil na 6 místě. Musím říct, že když jsem si ho pořizovala, ještě jsem neměla všechny tyto krémy a byla jsem s ním velmi spokojena. Když ho ale srovnávám s ostatními, tak je z nich nejhorší. Už samotné pigmentové granulky v krému mi moc nesedí. Ochranný faktor je SPF12, což mi přijde na léto docela málo a krycí schopnosti jsou spíše minimální. Recenzi najdete zde.

Maxfactor - CC krém
Můj jediný CC krém. Když jsem ho poprvé viděla v drogerii, byla jsem trochu skeptická. Značku Maxfactor zas tak moc nepoužívám a navíc to byl další krém, který sliboval naprosté zázraky a tomu já až tak nevěřím:) Nakonec jsem si ho ale koupila a nelituji. Krém má velmi dobré krycí schopnosti, ale celý den vám rozhodně nevydrží. Na výběr máte pouze ze 3 odstínů, což je trochu škoda, ale má schopnost se přizpůsobit. Opět bojuji s malým ochranným faktorem. SPF10 je prostě málo. To už mi přijde, jak kdyby tam ani žádný nebyl. Další výhodou je matující schopnost. Celou recenzi si můžete přečíst zde. Na moje doporučení si ho koupila moje kamarádka a byla taky moc spokojená, takže mám alespoň druhou osobu, která může potvrdit to, co tu píši :)
Cena: 299,-

Tento výrobek jsem vám přestavovala jako pomocníka na pleť, která má sklony se červenat. Jedná se sice o tonující krém, ale krycí i sjednocujicí schopnosti jsou velmi malé. Výhodou ovšem je velmi vysoká ochrana (SPF 50), což vnímám jako největší plus tohoto výrobku. Textura je velmi lehká a na obličej se krém dobře nanáší. 


Krém, který v mém hodnocení zaujímá druhé místo. Než jsem si ho pořídila, přečetla jsem si docela hodně kladných recenzí a byla jsem moc zvědavá, jestli i já mu dám takové hodnocení. Mé očekávání byla splněna :) Velmi dobrý ochranný faktor, krytí mi postačuje a na pleti vydrží poměrně dlouho. Jediné co bych shledala jako chybičku je docela hutná konzistence a vyšší cena. Bohužel Clarins patří mezi dražší značky. Pokud bych ale mohla porovnat CC krém od Maxfactoru a tento byly by asi na stejné úrovni. Jediné co mě, ale u Maxfactoru vadí, je malé SPF10. 

A vítězem je tento:) Kdo čtete blog trochu více, asi jste zaznamenali, jak moc jsem z něj nadšená :)
Krém splňuje vše co potřebuji. Krásně se na pleť nanáší, přizpůsobí se, dobře kryje a má vysokou ochranu. Dobře, malá chybička by se našla - na mou červenající pleť úplně sto procentně nestačí a tak když si krém nanesu ráno a domů přijdu kolem paté, červené žilky jsou bohužel vidět. Je ale pravda, že na to mi nestačí ani nanesení korektoru. Za den ho musím nanést na konkrétní místa alespoň dvakrát. 
Cena: 450,-


Snad se vám toto srovnání líbilo a určitě budu moc ráda, když my dáte vědět, jestli máte jiné zkušenosti s těmito krémy a který je pro vás ten NEJ :)

7 komentářů:

  1. ja som skusala ten loreal len doma na ruku, ale na mna mi prisla aj ta svetla verzia moc tmava, skusala som uz misshi real signature, ale rada by som nieco v prirodzenejsej farbe predsa len som mala ten najsvetlejsi odtien a radsej som kvapku tmavsia, pripadam si tak lepsie, mozno aj zdravsie:)

    OdpovědětVymazat
  2. No já když jsem poprvé vyzkoušela na ruku tady ten od Misshi, tak jsem si říkala: "To přece nemůže jít na mou pleť." Když jsem ho ale pak rozetřela,tak mi pak přišel jako ulitý :)Taky mám ráda o kapku tmavší, ale nesmí mi to pak dělat neplechu na krku-ten mám docela světlý

    OdpovědětVymazat
  3. Pekne zhrnute dobre vela si toho vyskusala :) ja pouzivam Bielendu a som s nou velmi spokojna!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Bielendu teda vůbec neznám, musím si doplnit poznatky :)

      Vymazat
  4. S Germaine de Capuccini - Crema hydra-defense tinted cream jsi mě teda nepotěšila:( jsem o něm uvažovala, protože použivám peeling, masku a hydratační gely s kterýma jsem spokojená docela. Takže zkusím radši tvýho vítěze:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem s krémy na pleť taky velmi spokojená, ale tohle mě zas tak nenadchlo. Rozhodně jsem našla lepší :) Jestli vyzkoušíš, tak dej určitě vědět.

      Vymazat