neděle 28. června 2015

Suchá nebo mokrá pedikúra?

V létě jsou naše nohy vidět přece jen více než v zimě, a tak možná i vy patříte mezi ty, kteří si zajdou na pedikůru. Pro mě je toto ošetření nutností přes celý rok. Tím nechci říct, že si spoustu lidí není schopno udělat krásnou pedikůru svépomoci. Bohužel tvar mých nehtů není zrovna ideální a tak se na palcích potýkám s velmi častým zarůstáním nehtů a nejsem schopna si s tím poradit sama. Podotýkám, že boty na podpatku nosím vyjímečně a snažím se používat obuv s širší špičkou.

Vyzkoušela jsem mokrou pedikúru i suchou. Když jsem byla na mokré ( už je to pěkných pár let zpátky a možná se teď dělá tato metoda trochu jinak), vždycky se věnovali především kůži na patách, zapilování nehtů a lakování. Zarůstání se neřešilo nebo jen velmi okrajově a nehty na tom po skončení byly stejně, ne-li o něco hůř. Tím, že byla kůže vlhká, velmi dobře se dostávala pryč, ale vždy jí bylo odstraněno příliš mnoho a po pár dnech tam byla zase i s nějakým nárůstem navíc.

Pak jsem na doporučení vyzkoušela suchou pedikúru. Nekonalo se žádné namočení nohou. Používali se speciální nástroje. Jedná se o brusku, na kterou se po té dávají nástavce různé velikosti (podoba malých válečků), podle toho, co chcete na kůži nebo nehtu dělat. Tím pádem se kůže odstraní jen tolik, kolik je potřeba. Nástavce se dají použít i na obroušení nehtu a jeho zapilování. To mi moc vyhovuje, protože samotné pilování klasickým pilníkem mi na nehty u nohou nedělá vůbec dobře. Nevím, jestli je to tím, že je mám tak tenké, ale je to hodně nepříjemný. Co ale považuji za největší přínos je starost o zarůstající nehet. Pedikérka má speciální stojací lupu, kterou si na problematickou oblast posvítí a pak vezme takovou speciální špejličku s tenkým hrotem a místo dá do pořádku. Jasně tento úkon by podle mě šel udělat i u mokré pedikúry, ale já jsem se s tím nesetkala. 

Nejvíce spokojená se suchým provedením jsem byla v Brně. V Praze jsem sice také našla místo, kde dělají tuto variantu, ale pořád bych chtěla ještě něco trochu lepšího :) Pokud by jste měli nějaký typ, kam zajít, určitě mi napište do komentářů. Ráda vyzkouším nějaké osvědčené místo.

3 komentáře:

  1. Ahojda, já jsem s tím problém v životě neměla a to nosím podpatky skoro denně.
    Naopak mám radši mokrou pedikúru, protože mi přijde, že je ta kůže co potřebuje jít pryč lepší vidět a celkově mi to je příjemnější.

    Možná bych s tvým problémem zašla někam do učňovského, přeci jen tam je několik mistrových a můžou se na to zaměřit pořádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, podpatkama to nebude. Prostě mám blbej tvar palce :) Děkuju za radu a zkusím se po něčem podívat.

      Vymazat
  2. Tak ona je obecně ta suchá pedikúra lepší, šetrnější a profesionálnější, to už jsem slyšela z více stran i od odborníků.

    OdpovědětVymazat