pátek 27. prosince 2013

Co s sebou na hory ?

Možná se některá z vás taky chystá o svátcích na hory a i když u nás v ČR to moc na sluníčko nevypadá, tak v zahraničí se třeba objeví a stejně je to s tím počasím takové vachrlaté :) Právě proto jsem dnešní článek zaměřila na výrobky, které si já osobně beru s sebou na hory, aby moje pleť byla maximálně chráněna. Mám ji hodně citlivou a kdybych používala produkty jako obvykle, tak by to asi nedopadlo nejlépe.


Pokud je jen trochu pravděpodobnost, že by sluníčko mohlo přece jen vysvitnout, tak na normální krém dávám ještě krém Mountain suncream od Piz Buina s ochranným faktorem 50. Možná se to někomu bude zdát moc, ale já mám zkušenosti takové, že na horách je to sluníčko fakt silné a základní krém mi na ochranu nestačí. Tento je vyroben přímo na horské počasí, takže chrání proti sluníčku, větru a zimě. Tento krém používám už asi třetí rok a jsem s ním moc spokojená. 

Pak jsou tu dva balzámy na rty, oba dva od Nivei. Ten žlutý chrání opět prosti slunci a má SPF 30 a je voděodolný. Textura je hodně tuhá a rty vám zabarví trochu do bíla. Vždycky se musím smát, když vidím na horách ty bílé pusiny :)) Druhý balzám - SOS lip relief je na extrémně vysušené rty a já jsem z něj nadšená. Objevila jsem ho tento rok v jedné drogerii v Itálii a od té doby bez něj neudělám ani krok. Už jsem psala, že ať mažu rty čímkoliv, stejně budou vždy mírně popraskané. S tímto balzámem mám ale pocit, že se mi daří se šupinek zbavit. Balzám není v klasické tyčince ale z tubičky vždy vyleze kousek produktu. Na rty ho stačí nanést opravdu málo a vydrží hodně dlouho. Bohužel si nejsem jistá, jestli tento druhý je k dostání i u nás. Zatím jsem ho neviděla, takže pokud jste na něj někdo narazil, určitě mi dejte vědět, protože až ho spotřebuji, ráda bych šla i pro druhé balení :)

Základní krém od Nivei je klasika. Líbí se mi ta jeho univerzálnost. Večer jím mažu vlastně vše. Ruce, nohy i pusu. Oproti krému, který je v tubě se mi zdá tužší, ale já mám toto balení ráda a hydratace mi vyhovuje, takže jsem sáhla po tomto. 

Nakonec je tu krém na ruce od Locitaine - Dry skin hand creme, který jsem si s sebou vzala poprvé. Když jsem ho kupovala, tak jsem si říkala, že ta cena za takovou tubičku je celkem vysoká. Pak jsem ale namazala a musím uznat, že výsledek mě mile potěšil. V zimě mě hrozně trápí ekzém na prstech a někdy je to fakt děs, jak to popraská a šíleně to bolí. Tohoto krému stačí nanést ale jen trochu a ruce jsou krásně jemné a hydratované. Krémů na ruce, které by měly hodně hydratovat jsem vyzkoušela už opravdu hodně a musím říct, že tento se zařadil na první místa.

Doufám, že vám tento článek k něčemu bude a moc ráda si přečtu vaše komentáře, bez kterých produktů se na horách neobejdete vy.

2 komentáře: