čtvrtek 11. srpna 2016

Souboj olejových lesků - YSL, Lancome, Clinique

Olejové produkty na rty, ty já moc ráda. Líbí se mi na nich hlavně to, že rty lehce obarví, hydratují, zanechají je lesklé a hlavně: Když je vítr, nepřilepí se vám vlasy přimo do těchto míst - nesnáším to. Nevýhodou je, že výdrž není příliš dlouhá. Všechny uvedené vlastnosti se u mnou pořízených produktů lehce liší a každý vyniká v nečem jiném.
Už v nadpisu článku píši, od kterých značek jsem si olejíčky pořídila: YSL, Lancome a Clinique.


Začnu tím, který mám ve své taštičce nejdelší dobu a od kterého mám hned dva odstíny.
Olejíček na rty od YSL se rozhodně může pochlubit nejhezčím obalem. Já ho tak vnímám určitě. Aplíkátor má takový zvláštní tvar. Zakončený je tenkou špičkou, takže se dá krásně nanést až k okraji.  Ze všech tří obarví rty nejméně, ale do jisté míry to bude zvoleno i odstínem. Já chtěla nějaký nenápadný. Jediné co mi u tohoto produktu vadí, je jeho vzlínavost. Tam kde se víčko šroubuje, tak zůstává produkt, takže občas ho musím otřít, protože jink se to začíná nepříjemně "patlat". Ne že by ho bylo nějak moc, ale přeci jen....Za tu cenu by to dělat nemusel.


Lancome má rozhodně nejhezčí vůni a také originální obal. No možná ne tak obal jako nanášení produktu. Před použitím je potřeba vždy protřepat, aby se barva smísila s olejem. Pěnový aplikátor ve tvaru jahůdky do sebe barvu nasaje, takže není potřeba otírat o okraj. Příjemný je i fakt, že pokud vám prdoukt spadne bez víčka, tak se hned nerozlije. Je tam takový mechanismus, který to nedovolí. Musím říct, že ta houbička je na rtech velmi příjemná a působí jako jemné pohlazení :) Nevýhodou je, že nanášení není ůplně přesné. Intenzita barvy je rozhodně větší než u YSL a vydrží i déle. 


Barva od Clinique je nejvýraznější, i když ne tak moc, jak by se po zhlédnutí obalu mohlo znát. Rty po nanesení získají barvu maliny. Aplikátor mohl být povedenější. Zůstává na něm přiliš moc materiálu, takže musím otírat o okraj. A moc přesný s ním taky nelze být. Opět je tu problém se vzlínavostí. Plus má za výdrž na rtech. I tak je ale za mě na tom tenhle výrobek nejhůř. 



Ještě bych chtěla vyzkoušet něco podobného i z drogerie. Máte nějaký tip?

2 komentáře:

  1. Viem ze Essence a myslim aj Catrice ma nieco podobne, a pripadne aj PUPA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, na Catrice jsem zvědavá. Jejich vy'robky mám ráda.

      Vymazat