čtvrtek 23. října 2014

Každodenní rychlý make-up

I když času na nějaké dlouhé zkrášlování moc není, přece jen se snažím alespoň o rychlý a jednoduchý make-up, který teď nosím skoro každý den. Zabere mi tak 5 minut a myslím si, že obličej vypadá upraveně a v rámci možností svěže. Prostě se necitím dobře, když mám vyjít ven ( i když jen s kočárem) a nemám na sobě alespoň tento základ. Neříkám, že každý to takto musí mít, hlavní je podle mě spokojenost :)


Po nanesení hydratačního krému dám na pleť make-up od Lancome (samostatný článek chystám). Jelikož trpím na nose a tvářích červenými žilkami, používám na tato místa kamufláž od firmy Malu Wilz. Vyzkoušela jsem toho už hodně na zamaskování této nedokonalosti a toto je jediné, co krásně zakryje a přitom vydrží celý den. Ještě nanesu taky trochu na kruhy pod očima. Přece jen s mrňousem toho spánku moc není :) Všechno pak zapudruji bezbarvým pudrem od Inglotu. 
Obočí je rám obličeje a pod to se podepíšu. Když si obočí alespoň trochu nepřejedu stínem nebo tužkou, mám pocit, že působím "vyblitě". Já používám tužku na obočí od Macu, která má na druhém konci i kartáček. Hnědou tužku na oči od Catrice používám úplně těsně u řas nebo spíš do řas. Oko nepůsobí orámovaně ale zvětší se. Bez řasenky by to taky nebylo ono, takže ještě nanesu od Heleny Rubenstein.
Nakonec už přijde trochu tvářenky a moje oblíbená rtěnka od Guerlainu, o které jsem psala zde.




A jak to máte vy? Bez čeho se neobejde váš základ?

12 komentářů:

  1. mám to podobně, báze, make-up, korektor, pudr, bronzer, tvářenka, tužka na oči, řasenka, stíny na obočí a něco na rty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bázi jsem taky jednu chvíli používala, ale pak jsem měla pocit, že mě to nějak vysušuje, takýže teď už ne.

      Vymazat
  2. Rtěnka má krásnou barvičku i ta tvářenka se mi líbí :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. jasan, líčení je základ =o)
    nechápu, jak někdo může vyjít ven s oteklým xichtem :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc mě zaujal kelímek s kamufláží Malu Wilzl a ráda bych se o něm dozvěděla víc...jak dobře ti slouží a tak ;)

    OdpovědětVymazat
  5. No je to můj záchranář, protože nic jiného mi fakt nepomáhá. Bohužel je problém, že se dá sehnat jen u kosmetičky, alespoň teda já jsem nenašla jinou možnost, jak ho zakoupit. Jeho konzistence je tužší, ale přitom nevysušuje a nezalézá do vrásek. Moc dobře kryje a hlavně vydrží. Byl přímo vyvinut na korkeci těchto červených žilek. Kdyby byl zájem, tak bych určitě napsala samostatný článek:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tady jsem našla, díky za tip, tak mám žilky kolem nosu, v zimě je to zvlášť viditelný :)

    http://www.dermakosmetika.cz/camouflage-cream-krem-v-kelimku.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to já taky moc děkuju, protože jsem to vážně nikde nemohla najít. Super! Jo jo v zimě je to o hodně horší, to studený počasí a vítr tomu neděla dobře, respektivě střídání teplot.

      Vymazat
  7. Mejkap Teint Miracle mám veľmi rada, robí veľmi peknú pleť. S denným líčením to mám podobne, bez zjednotenej pleti a zvýrazneného obočia nerado chodím von. No a k tomu mi automaticky ide minimálne lícenka, rozjasňovač a rúž.

    OdpovědětVymazat
  8. Až donedávna jsem myslela, že lepší make-up nenajdu. Teď ale zkouším jeden od Guerlainu a zatím jsem hodně spokojená

    OdpovědětVymazat
  9. Super to je! :) V jednoduchosti je krása ;)

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat