středa 27. července 2016

Farma Blaník

Když má manžel volno, snažíme se s dětmi vyrazit na výlet. S tříměsíčním prckem sice nemůžeme navštívit vše, ale jsou místa, kde je to uzpůsobené i pro kočárky. Na farmu Blaník jsem četla už více pozitivních ohlasů a tak jsme se nedávno vydali právě sem. Musím říct, že hned na začátku mi trochu rozhodila náladu cesta z Prahy, která trvala okolo hodiny. Nějak jsem si plánovala, že tam budeme za půl hoďky, ale provoz udělal svoje. Když jsme ale projížděli krajinou plnou kopců a lesů, bylo to už mnohem lepší. Farma je zasazená právě v takovém prostředí. Hned na začátek bych chtěla říct, že se nejedná o nic tak velkého jako je Farmapark v Soběhradech. Už parkoviště je vytvořeno na poli a k samotnému areálu vedou pouze vyšlapané nebo štěrkem vysypané cestičky. Každý z těchto podniků má cosi do sebe. Tento působí více rodinně a méně komerčně a také se tu dá normálně a kvalitně najíst. 


Celý areál tvoří statek, kde se nachází restaurace, venkovní občerstvení, ubytování a i vnitřní herna (tu už jsme bohužel nestihli prozkoumat). Hned vedle se nachází farmapark. Rozlohou to není až tak velké, ale to bych viděla jako plus, protože dětské nožičky ( alespoň našeho 2,5 letého) toho zas tolik nezvládnou ujít. Zvířátka tu mají především hospodářská: krávy, koně, kozy, slepice, husy, ovce, osly... Právě kozy tu pobíhají na volno a můžete je krmit pamlsky, které zakoupíte u pokladny (1 balíček/10,-). Musím říct, že se lidí vůbec nebály a když uslyšely šustit sáček s jídlem, hned byli u vás. Nakrmit můžete samozřejmě i ostatní zvířátka, která jsou za plotem. Z krmení měl syn největší radost a vůbec se jich ( i přes můj počáteční děs v očích nebál:)). Vedle toho zde najdete i dětské atrakce, které jsou pěkně zasazeny do krajiny. Například na vysokém kopci najdete dlouhou skluzavku a uvnitř jeskyni s blanickým rytířem. Toho našeho na dlouhou dobu zabavil okruh, kde se jezdilo s traktory. Sice jsme ho po většinu času museli tlačit, protože mu ještě pořád nejde moc šlapat, ale nevadilo nám to:) Obrovská trampolína byla taky vytíženou atrakcí a domečky se skluzavkami a prolézačkami taktéž. A samozřejmě dřevěný domek sklidil největší ohlas. Malinká dřevěná chaloupka. Hlavně že se mohou donekonečna otevírat a zavírat dveře a lézt oknem. Já měla pokaždé úsměv na tváří, když šlo kolem nějaké dítě, ten náš vykoukl z okna a povídá: "Dobrý den!" No on to moc nepovídá, on to huláká jak strýc Pepin:)))


My jsme zde byli v sobotu a zrovna se zde konala svatba, takže hlavní restaurace byla uzavřená. Trochu jsem se zděsila, že se budeme muset odbít nějakým párkem v rohlíku nebo něčím podobným. Avšak u venkovního občerstvení měli jídelní lístek s plnohodnotnými 6 jídly (polévka, kuře s rýží, vepřový plátek s brambory na cibulce....) Nejen že to krásně vypadalo, ale i výborně chutnalo. Velké plus. Hned u vchodu jsou toalety i s přebalovacím pultem. 
Strávili jsme zde krásný den a rozhodně zde nebyli naposled. 

Zde ještě malé info
Vstupné: dítě (2-18): 75,-, dospělí: 99,-, rodina 2+1: 235,- rodina 2+2: 290,-
Dostupnost: autem, sjezd z D1 na Vlašim, parkování u areálu
Občerstvení: spokojenost s kvalitou i s výběrem
Rozhodně si sebou vemte hotovost, protože se zde nedá platit kartou!


Žádné komentáře:

Okomentovat